Pinjaman koperasi mana yang bagus?

Pinjaman Koperasi: ANDA WAJIB FAHAM SEBELUM MOHON 

Pinjaman koperasi adalah sejenis pembiayaan peribadi yang ditawarkan kepada kakitangan kerajaan persekutuan dan negeri, pihak berkuasa tempatan (majlis), badan berkanun dan agensi kerajaan terpilih. 

Pembayaran balik pinjaman koperasi dilakukan menerusi potongan gaji atau Biro ANGKASA. Ini lebih selamat kepada kedua-dua pihak, iaitu kepada pihak peminjam dan agensi yang memberi pinjam.

Dan yang paling penting, inilah perbezaan di antara pinjaman "Ahlong" atau "lintah darat" dengan pinjaman koperasi. Jauh bezanya dengan "scammer". Kebanyakan pinjaman koperasi yang ditawarkan adalah berkonsep pembiayaan peribadi islamik dan tidak membebankan pemiutang. Tidak membebankan bermaksud, kadar keuntungan dikenakan adalah tetap dan tidak berubah yang selalunya menimbulkan tekanan kepada pemiutang jika kadar naik sepanjang tempoh bayaran balik.

Pinjaman koperasi adalah pilihan popular di kalangan penjawat awam sebab kelonggaran dan fleksibiliti dari segi permohonan berbanding dengan bank komersial. Maksudnya, mudah lulus asalkan memenuhi syarat yang agak longgar.

Ada ke scammer pinjaman?

Ciri-ciri Utama Pinjaman Koperasi Kerajaan

Inilah perbezaan pinjaman koperasi dengan pinjaman ceti haram atau Ahlong atau lintah darat ataupun scammer. 

Kenapa tak lulus ye?

CIRI-CIRI PINJAMAN ANDA WAJIB HATI-HATI

Semua ini tidak berlaku apabila anda membuat pinjaman koperasi.

5 Langkah Pinjaman

3 Koperasi Terbaik

CCRIS CTOS tu apadia?

CCRIS bersih. Apasal pinjaman tak lulus?